AKIDA is het ingenieursbureau 3.0
Tufail Ghauharali

WIE IS AKIDA?

AKIDA is in 2015 ontstaan uit de roep naar verbetering van samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer in de bouwsector.
AKIDA is een netwerkorganisatie die alle benodigde kennis in huis heeft op het gebied van contracten schrijven,
aanbesteden en beheersen.

Ons team bestaat uit zelfstandige professionals die hun sporen hebben verdiend in hun vak, uitblinken in hun werk en complementair zijn aan elkaar. We hebben een brede kennisbasis op het gebied van systems engineering, kwaliteitsmanagement en aanbestedings- en contractrecht.

Door ons zelfstandig karakter zijn we wendbaarder, hebben we meer aandacht voor de menselijke maat en sturen we uitsluitend op prestatie en verantwoordelijkheid.
Wat ons bindt is onze gezamenlijke visie op een verbeterde samenwerking tussen markt en overheid in de bouwsector.

AKIDA is opgericht om de faalkosten in de bouwsector terug te dringen. Faalkosten in onze sector worden geschat op 11%.
Het rendement van contract management ligt tussen de 5 tot 10% van de contractwaarde. Als we uitgaan van een minimale besparing van 5% op de realisatiekosten betekent dat voor 2016 een besparing van 257 miljoen euro.

ONZE VISIE

 • Connector.Connector.

  waarom

  Wij geloven in tot het uiterste gaan om projecten in de geest van het contract te beheersen met oog voor het belang van alle betrokken partijen, zodat er tijdens kritische situaties met respect en vertrouwen op basis van gelijkwaardigheid doorgewerkt kan worden.

 • Connector.Connector.

  hoe

  Door kennis te ontwikkelen en vooral ook te delen. Dit doen we in de praktijk tijdens projecten en door wetenschappelijk onderzoek aan de TU Delft, waar we betrokken zijn bij onderwijs en onderzoek op het gebied van contractmanagement.

 • Connector.Connector.

  wat

  Wij willen een contractmanagement standaard voor de gww ontwikkelen die kritische kennis en competenties beschrijft gerelateerd aan de project- en teamkarakteristieken.

team akida

Tufail Ghauharali

Oprichter en interim contract manager. Delftse civiel ingenieur, gespecialiseerd in systems engineering en contractbeheersing. Zit niet op de letter van het contract, maar beheerst in de geest hiervan zonder het projectbelang uit het oog te verliezen. Adviseur bij het schrijven van het contract en eindverantwoordelijke voor aanbestedingen en realisatie.
Lees hier meer over Tufail

John Horbach

Lead Auditor en interim contractmanager. Gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement. Voert systeemgerichte contractbeheersing uit, adviseert over de inrichting van de interne organisatie, het bepalen van de risico’s en de toetsmix. Is expert op het gebied van de ISO 9001 en de ISO 15288.

Wouter Eitjes

Contractadviseur en toetscoördinator.
Delftse civiel ingenieur die de master construction management & engineering afgerond heeft. Gespecialiseerd in conflicthantering bij geïntegreerde contracten. Heeft een sterke affiniteit met systeemgerichte contractbeheersing. Doet praktische ervaring op in de verschillende facetten van contractmanagement door mee te draaien in enkele van onze projecten.

Vishal Rigpal

Interim contractmanager. Civiel ingenieur en bedrijfskundige. Gespecialiseerd in contractbeheersing en kwaliteitsmanagement. Focus op risico management en sterk in begeleiding en afhandeling van wijzigingen.

 

Louis Mauricio

Interim contractmanager. Door jaren de jaren heen ervaring opgedaan in projectmanagement zowel nationaal als internationaal. Veel teams geleid op o.a. contract-, technisch, en procesmanagementvlak. Veel affiniteit met technische installaties, aan diverse tunnels en bruggen gewerkt. Type hands-on manager die de klus binnen de kaders klaart.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Ons team staat klaar om u te woord te staan.