TUFAIL GHAUHARALI

fullsizerender-2

De persoon

Naam: Tufail Ghauharali
Woonplaats: Nootdorp
Geboortedatum: 03 juli 1978

Tufail streeft altijd naar verbetering en innovatie. In dat kader heeft hij AKIDA opgericht met als doel contractmanagement naar een hoger plan te tillen binnen de bouwsector.
Hiertoe heeft hij o.a. een referentiemodel contract management ontwikkeld waarin opgenomen is welke kritische kennis en kunde er nodig is om kritische situaties de baas te kunnen blijven. Dit model is input voor onderwijs en onderzoek bij de TU Delft waar Tufail als externe begeleider onderdeel uitmaakt van een onderzoeksteam binnen de leerstoel publiek opdrachtgeverschap in de bouw. Daarnaast wordt het model ontwikkeld t.b.v. operationalisering van de Marktvisie van de Waterschappen.

Tufail staat met beide benen in de praktijk en is thans als interim contract manager betrokken bij Rijkswaterstaat en de Waterschappen onder de programma’s Hoogwaterbescherming (HWBP) en Ruimte voor de Rivier (RvR). Hij is gespecialiseerd in marktbenadering, aanbesteding en contractbeheersing van DBFM, DBM, D&C, E&C en Plan-D&C.
Daarnaast besteedt hij een belangrijk deel van de tijd aan verbetertrajecten o.a. door coaching van contract managers en IPM teams.

Tufail heeft tevens de nodige ervaring bij marktpartijen. Door de combinatie van ervaring aan beide zijden van de tafel in het publieke domein weet hij als geen ander welke aspecten van belang zijn bij het succesvol aanbesteden en realiseren van projecten.
Naast bovengenoemde werkvelden heeft hij tevens zijn sporen verdiend in de ontwikkeling en implementatie van systems engineering (SE).
Hij is 4 jaar secretaris geweest van INCOSE NL (vakvereniging SE) en is thans voorzitter van de werkgroep SE in de gww. In deze hoedanigheid is hij nauw betrokken bij initiatieven als de LeidraadSE, BIM/SE integratie en OTL ontwikkeling.
Binnen dit vakgebied heeft hij ruime ervaring met samenwerkingsvormen tussen publieke en private partijen met kennis van onderliggende technieken als requirements management en verificatie en validatie management.